donderdag 12 december 2013

Biografie Charlotte Vandermeersch

 
Charlotte Vandermeersch (Oudenaarde, 11 november 1983) is een Vlaamse actrice.

Ze studeerde in 2005 af aan het Herman Teirlinck Instituut in Antwerpen als Meester in de Dramatische Kunst.

Ze speelde in tal van theaterproducties bij onder meer SKaGeN, Wunderbaum en Abattoir Fermé. Samen met Maaike Neuville maakte ze haar eigen theaterproductie De kus van de spinvrouw.

De eerste jaren speelde Charlotte Vandermeersch vooral bijrollen en gastrollen. In 2010 kreeg ze echter twee hoofdrollen te pakken, in de televisieserie Dag en Nacht en in de film Turquaze. In 2012 speelde ze de hoofdrol in de televisieserie Deadline 14/10 waarvan het vervolg, Deadline 25/05, in het voorjaar van 2014 op VTM te zien zal zijn. Daarnaast is ze sinds 2012 vast verbonden aan toneelgroep Lazarus.

Ze heeft een relatie met filmregisseur Felix Van Groeningen.

Filmografie Charlotte Vandermeersch
Filmografie als actrice
Jaar     Titel     Rol     Opmerking
2014     Bowling Balls     Linda Schools     film
2014     Deadline 25/5     Marianne Smidt     televisieserie
2013     Zingaburia     prinses Axioma     televisieserie
2012-2013     Salamander     Moeder van Gil Wolfs     televisieserie
2012     Deadline 14/10     Marianne Smidt     televisieserie
2012     Ice Age 4: Continental Drift     Shira     vlaamse voice-over
2011     Red Sonja     Red Sonja     televisieserie
2011, 2013     Wat als?     Verschillende rollen     televisieprogramma
2011     De Ronde     Liesje     televisieserie
2011     Het goddelijke monster     Greet Verbeeck     televisieserie
2010     Turquaze     Sarah     film
2010     Dag en Nacht     Nathalie Sanders     televisieserie
2009     Helsinki     Naomi     kortfilm
2009     De helaasheid der dingen     konijn     film
2008     (N)Iemand     Pianiste     film
2008     Loft     Vicky Willems     film
2007     Dagen Zonder Lief     Ingrid     film
2007     Witse     Annick     tv-episode Soiree Privée (deel 1 & 2)
2007     Stagman     Corazon     kortfilm
2006     Mama         kortfilm
2005     The Sunflyers     Shana     kortfilm
2005     Knokke Boulevard     Secretaresse     kortfilm
2004     Aan Zee     Anna     kortfilm
1999     Flikken     Esther     tv-episode Partners

Naast de vermelde rollen in films, kortfilms en televisieseries had Charlotte Vandermeersch ook nog gastrollen in Kinderen van Dewindt, Recht op recht en Code 37.
Theater

    Het Schaampaard (luxemburg vzw),
    De noces (de Roovers, muziektheatercollectief Walpurgis en het Spectra Ensemble),
    Het fluistertheater van Floor, Oto en Titus (Michael De Cock),
    Mistinguett (selectie jong theaterwerk Theater aan Zee),
    Laura exterieur (SKaGeN),
    Tinseltown (Abattoir Fermé),
    Kamp Jezus (Wunderbaum, NTGent en Rotterdamse Schouwburg),
    Deurdedeurdeur (SKaGeN),
    Zilke – dood en ontwaken (muziektheatergezelschap Walpurgis en Flat Earth Society),
    Uptijd (Norfolk in samenwerking met Artemis),
    Soepkinders (een muzikaal griezelverhaal) (coproductie HETPALEIS met Laika),
    Wat is drinken? (Lazarus, 2011).
    Niet is onmogelijk (Lazarus, 2012)
    De idioot (Lazarus, 2013).

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen