dinsdag 4 maart 2014

Charlotte Vandermeersch: "Ook ik wilde graag in ‘The Broken Circle Breakdown’ meespelen"

 
Charlotte Vandermeersch: "Ook ik wilde graag in ‘The Broken Circle Breakdown’ meespelen"

Elke donderdag kan u Charlotte Vandermeersch (30) weer aan het werk zien in de ‘Deadline’-reeks op VTM. Daarin kruipt ze opnieuw in de huid van Marianne. “Een zware rol”, zegt Charlotte, die tijdens de laatste opnames heen-en-weer naar L.A. vloog omhaar lief Felix Van Groeningen, regisseur van ‘The Broken Circle Breakdown’, bij te staan in het Oscarcircus.

“Felix was heel de tijd in Amerika om de film te promoten, terwijl ik het liefst bij hem wilde crashen ‘s avonds. Ja, dat was best heftig.”

Voor de rol van Elise in 'The Broken Circle Breakdown' had Charlotte zelf nog auditie gedaan.

“De rol van Elise is inderdaad een magistraal mooie vrouwenrol die élke actrice graag had willen spelen. Maar ik was gewoon niet de ideale match met Johan Heldenbergh, die vijftien jaar ouder is. Veerle Baetens is vijf jaar ouder dan ik en ze heeft ook bakken ervaring, zij staat daar gewoon verder in.

Charlotte Vandermeersch: Ik had een goede auditie gedaan, maar je bent wie je bent. Dat was even slikken, ook omdat de verhouding van regisseur en actrice binnen onze relatie ineens heel scherp werd gesteld, maar ik heb me daar bij neergelegd.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten